Muzej hrvatskog vatrogastva postavio izložbu Minuta nakon potresa

Zagreb, 22.3.2020.; 6.23; 5.6 prema Richteru

Petrinja, 28.12.2020., 6.28; 5.2 prema Richteru

Petrinja , 29.12.2020.; 12.19; 6.4 prema Richteru

Muzej hrvatskog vatrogastva uspješno je sudjelovao u ovogodišnjoj digitalnoj Noći muzeja. Umjesto na već poznatoj adresi (Trenkova 44 u Varaždinu), posjetitelji su  program pregledali na službenim web stranicama Muzeja (www.mhv.hr) i na Facebook stranici Muzeja hrvatskog vatrogastva. Program se mogao pogledati od 18:00 sati u petak 29. siječnja 2020. godine.

Za sve ljubitelje Muzeja hrvatskog vatrogastva pripremljena je izložba fotografija stalnog postava Muzeja. Kroz fotografije autora Nevena Petrovića, posjetitelji se mogu upoznati s postavom koji priča priču o razvoju hrvatskog vatrogastva.

Tematska izložbu za Noć muzeja, pod nazivom “Minuta nakon potresa”, ove godine posvećena je angažmanu vatrogasaca prilikom potresa u Zagrebu i Sisačko-moslavačkoj županiji. Vatrogasci su već minutu nakon potresa dobili dojave za intervencije kod spašavanja osoba, gašenja požara i uklanjanja drugih opasnosti koje je izazvao potres. Kroz izabrane 64 fotografije posjetitelji mogu vidjeti što su sve vatrogasci radili nakon zagrebačkog i potresa na području Sisačko-moslavačke županije, među kojima se nalaze i fotografije Dvd Trešnjevka.

Izložbu fotografija pogledajte na: https://mhv.hr/minuta-nakon-potresa/